
תפריט דיאטה
עקבו אחרינו בפייסבוק!
:בחירת הקוראים
רישום חינם לסמינר הרזיה
תפריט דיאטה» דיאטת אורז» אורז מלא
אורז מלא – מזון לכל דיאטה
אורז מלא הוא דגן, ונחשב בקרב רבים למאכל הבריא ביותר. על אף שבעבר נחשב האורז המלא כ”מאכל לעניים” והאורז הלבן תפס את מקומו ברוב חלקי העולם, כיום נחשב האורז המלא למזון בסיס בתפריטי דיאטה רבים.
מעבר להיותו מזון בריא בפשטות, האורז המלא משמש גם כפתרון לבעיות בריאות שונות. מעבר ליכולתו של האורז המלא לנקות רעלים מהגוף יש לו מעלות נוספות המאפשרות טיפול ומניעת מחלות.
אורז מלא ואורז לבן – ההבדלים
אורז מלא הוא דגן שנוצר ע”י הסרת הקליפה מהאורז. באורז הלבן מסירים גם את השכבות הבאים, כלומר הנבט והסובין. במילים אחרות, מהאורז הלבן מסירים את עיקר הערך התזונתי שבמזון.
ויטמינים ומינרלים רבים הולכים לאיבוד בתהליך זה. חלק מהויטמינים “מוחזרים” לאורז הלבן ע”י היצרנים בתהליך מלאכותי. אבל לא כל החומרים המזינים מוחדרים שוב לאורז הלבן וממילא, גם אלו שכן נוספים, אינם נספגים ע”י הגוף ביעילות.
אורז מלא למרפא
הוספת אורז מלא לתפריט היומי כמזון הבסיס הוא צעד שישפר משמעותית את כל התפקוד של מערכות הגוף, יחזק את מערכת החיסון, וכתוצאה מהאיזון, יביא להרזיה. לאורז המלא יכולת מדהימה לנקות את הגוף מהרעלים שבו, ומכנגד להזין את הגוף באופן משמעותי ביותר.
מעבר לכך לאורז המלא ישנם יכולות מרפא שונים, הנה כמה דוגמאות לטיפול בבעיות בריאות ע”י אורז מלא. ואמנם חשוב לציין שתמיד יש צורך בליווי ויעוץ רפואי מרופא מוסמך כאשר סובלים מבעיית בריאות כלשהי.
-
אורז מלא בזמן עצירות
אכילת אורז מלא על בסיס יומי תאפשר לכם להיפטר מבעיית העצירות. -
אורז מלא בזמן קלקול קיבה
כאשר סובלים משלשולים, לרוב ההמלצה היא לאכול דווקא אורז לבן. מדוע, אם אפשר לטפל בבעיה ע”י אורז מלא ואף בצורה יעילה ובראיה בהרבה?
בזמן קלקול קיבה מומלץ ביותר לשתות מי אורז. שתיית מי אורז תרגיע את מערכת העיכול ותפסיק את השלשולים. בסוף המאמר ישנו מתכון להכנת מי אורז.
-
אורז מלא לטיפול בתולעים
לאלו שסובלים מתולעים בפי הטבעת, מומלץ ללעוס אורז מלא לא מבושל.
-
אורז מלא בזמן שפעת
בזמן שפעת מומלץ להסיר מהתפריט את כל החלבונים ממקור החי (בשר, דגים, מוצרי חלב) ולהרבות באכילת אורז מלא. עד רבה, אכילת אורז מלא בלבד במשך יום או יומיים תביא לשיפור ניכר.
מתכון למי אורז מאורז מלא
- לבשל אורז מלא ביחס של ספל אורז אחד לשמונה ספלים של מים, במשך 45 דקות על אש קטנה. ניתן להוסיף מלח.
- מיד בסיום הבישול, לסנן את המים היטב. במידה ולא מסננים מידית, האורז ימשיך לספוג מים.
- ניתן לשתות גם חם כמרק, אבל לאחר שמתקרר, לשים במקרר.
- מי האורז מכילים את הרכיבים המזינים שבאורז המלא וכך מתקבל משקה בירא ביותר.