
תפריט דיאטה
עקבו אחרינו בפייסבוק!
:בחירת הקוראים
רישום חינם לסמינר הרזיה
תפריט דיאטה» דיאטת אורז» מקרוביוטיקה
מקרוביוטיקה – הקדמה
מקרוביוטיקה הוא סוג תזונה שמקורו ביפן. על אף שמקרוביוטיקה אינה דיאטה להרזיה, אימוץ תפריט מקרוביוטי קרוב לוודאי יביא להשלת משקל עודף.
המקרוביוטיקה דוגלת באכילת דגנים, קטניות, ירקות, אצות, ומעט פירות. מעבר לתפריט, ניתן דגש בלעיסה ממשוכת של כל מזון, לאופן בו מכינים את האוכל, לאופן בו חותכים את הירקות, ובגישה לתזונה נכונה בכלל.
תפריט מקרוביוטיקה
תפריט יומי בסיסי במקרוביוטיקה מכיל אורז מלא או דגנים מלאים בכמות גדולה, המהווים כ 50% מכל המזון הנצרך. 30% נוספים מורכב מירקות, והשאר מורכב מאצות, מרק מיסו (על בסיס אורז, שעורה ופולי סויה) ושאר מאכלים. בהחלט תפריט להרזיה שפויה.
במקרוביוטיקה התפריט משתנה לפי עונות השנה. בתקופת הקיץ והאביב ניתנת העדפה למזון קל יותר לעיכול וכן לבישול באדים או אכילת מאכלים לא מבושלים. בעונות החורף והסתיו, הדגש הוא על מזון יותר כבד ושימוש רב יותר בשמן צמחי ובירקות שהם שורשים.
מקרוביוטיקה ורפואה
על פי תורת המקרוביוטיקה, השימוש בתפריט מקרוביוטי יכול לרפא כל מחלה. בכמה מדינות בעולם ישנם בתי חולים מקרוביוטים שעליהם מגיעים מטופלים מכל העולם בתקווה למצוא מענה לבעיות בריאות קשות. בתי חולים אלו פועלים כבית חולים לכל דבר, עם צוות רופאים ומומחי מקרוביוטיקה.
לנגד ההצלחה היחסית של מוסדות אלו, ישנה ביקורת רבה מהקהילה הרפואית הקונבנציונלית, שמדגישה את העובדה שאין מחקרים המאשרים את התאוריה לפיה תזונה מקרוביוטית יכולה להוות טיפול רפואי למחלות קשות.
מרכזי המקרוביוטיקה המובילים בעולם נמצאים ביפן ובברזיל. הדבר אינו מפתיע, שכן ברזיל היא הארץ בעלת האוכלוסייה היפנית הגדולה ביותר מחוץ ליפן.